Omvormers

Een Victron omvormer zorgt ervoor dat het voltage van uw accu wordt omgezet. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een een 12V naar 220V, 24V naar 220V of een 48V naar 220V Victron omvormer. Hierdoor kunt u met de Victron omvormer een 220V aansluitpunt creëren in bijvoorbeeld uw boot of auto. Hierdoor heeft u tal van mogelijkheden tot het aansluiten van huishoudelijke apparaten met 220V of 230V stekkers.

Deze zuivere sinus omvormers maken gebruik van een SinusMax technologie. Hierdoor loopt uw apparatuur geen gevaar in tegenstelling tot wanneer u deze aan zou sluiten op een gemodificeerde sinus omvormer. Daarnaast hebben deze Victron Energy omvormers een hoog piekvermogen waardoor zij zeer geschikt zijn voor apparaten met een hoog startvermogen. Denk hierbij aan koelkasten, airconditioners en vriezers. Het maximale vermogen van deze Victron omvormers varieert van 175W tot 2400W constant vermogen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

37 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

37 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Omvormers

Wat is een omvormer en hoe werkt een omvormer?

Een omvormer is een elektronisch apparaat dat de spanning van een apparaat omzet. Zo zorgt een Victron omvormer er bijvoorbeeld voor dat een 12V spanning omgezet wordt naar een 220V/ 230V spanning. Het voordeel hiervan is dat een omvormer ervoor zorgt dat u huishoudelijke apparaten kunt gebruiken in of op uw voertuig. Huishoudelijke apparaten werken namelijk voornamelijk op 220V / 230V, dit is de spanning die staat op een stopcontact in uw huis.

Wat is een omvormer voor zonnepanelen?

Een omvormer voor zonnepanelen zorgt ervoor dat de stroom van uw zonnepaneel omgezet wordt naar bruikbare stroom. De stroom die u opwekt uit het zonnepaneel is namelijk nog niet direct bruikbaar. De omvormer voor zonnepanelen zorgt voor een constante stroom van 230V zodat de stroomsterkte in uw huis niet fluctueert. Een omvormer voor zonnepanelen is hierdoor noodzakelijk voor huizen die functioneren op zonne-energie. Dankzij een zonnepanelen omvormer kunt u huishoudelijke apparaten zoals een lamp, waterkoker of koelkast van stroom voorzien. Daarnaast kunt u zelfs uw elektrische auto van stroom voorzien.

Moet ik mijn zonnepaneel serie of parallel schakelen op mijn omvormer?

Wanneer u zonnepanelen serie schakelt op een omvormer staan alle zonnepanelen met elkaar in contact. Hierdoor kan de omvormer de stroom makkelijker omzetten naar bruikbare stroom. Bij parallel schakeling worden alle zonnepanelen apart verbonden aan de omvormer. Hierdoor kunt u de opgebrachte stroom per zonnepaneel monitoren en bij problemen zien welk zonnepaneel problemen ondervindt. Het nadeel hiervan is dat parallel schakelen aanzienlijk duurder is dan serie schakelen.

Welk vermogen heeft mijn omvormer nodig?

Het vermogen dat u nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid stroom die u wilt gebruiken. Hiervoor dient u eerst het stroomverbruik van elke apparaat berekenen. Wanneer u bewust bent van het totale vermogen (W) dat u gaat verbruiken kunt u een keuze maken voor een omvormer. Houdt er hierbij rekening mee dat u een omvormer kiest met meer continue vermogen dan u op een moment gebruikt. Zo weet u zeker dat u niet zonder stroom zit op uw boot of in uw auto.

Welke omvormer heb ik nodig voor een boot, camper, caravan en auto?

De omvormer die u gebruikt moet over hetzelfde voltage beschikken als het voertuig. Aangezien auto's vaak beschikken over een 12V aansluiting heeft u ook een 12V omvormer auto nodig. Boot-accu's daarentegen hebben vaak een spanning van 24V. Hierdoor heeft u dan een 24V omvormer boot nodig. Het principe van de omvormer blijft bij een boot, camper, caravan en auto hetzelfde. Namelijk dat u een huishoudelijk apparaat van stroom kunt voorzien.

Wat is het verschil tussen een zuivere sinus omvormer en een gemodificeerde sinus omvormer?

Wanneer u een omvormer gaat kopen is het van belang dat u het verschil weet tussen een zuivere sinus omvormer en een gemodificeerde sinus omvormer. Een zuivere sinus omvormer zorgt voor een zuivere elektrische spanning van 230V. Hierdoor kunt u met een zuivere sinus omvormer zonder problemen alle huishoudelijke apparaten van stroom voorzien. Een gemodificeerde sinus omvormer daarentegen levert minder zuivere stroom. Dit kan problemen opleveren bij het aansluiten van een televisie of radio op de omvormer. Hierdoor is de zuivere sinus omvormer altijd de beste optie. De omvormers van Victron zijn allemaal zuivere sinus omvormers en hierdoor een uitstekende keuze.