Veelgestelde jumpstarter vragen

Veelgestelde jumpstarter vragen

Er worden regelmatig vragen gesteld rondom jumpstarters en startboosters. Daarom beantwoorden we op deze pagina de meest voorkomende vragen rondom jumpstarters. Zo beantwoorden wij onder andere de vragen: ‘Wat is het verschil tussen een jumpstarter, startbooster, accu starter en starthulp?’ en ‘Hoe vaak moet je een jumpstarter opladen?’. Ook geven wij antwoord op de vragen : ‘Waar kan je een jumpstarter nog meer voor gebruiken?’ en ‘Wat is het verschil tussen startkabels en een jumpstarter?’.

Wat is het verschil tussen een jumpstarter, startbooster, accu starter en starthulp?

De woorden jumpstarter, startbooster, accu starter en starthulp betekenen allemaal hetzelfde. Al deze woorden worden gebruikt voor hetzelfde apparaat dat een lege accu weer tot leven kan brengen. Omdat er geen standaard woord is voor dit apparaat worden al deze synoniemen regelmatig gebruikt.

Hoe vaak moet je een jumpstarter opladen?

Als je de jumpstarter niet gebruikt raden we je aan om het apparaat elke 3 maanden op te laden. Hierdoor verleng je de levensduur van de jumpstarter en voorkom je dat de starthulp niet kan gebruiken wanneer je pech hebt. Wanneer je de jumpstarter intensief gebruikt is het belangrijk dat je de startbooster oplaadt na gebruik.

Waar kan je een jumpstarter nog meer voor gebruiken?

Moderne jumpstarters kan je naast het opstarten van een accu ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo kan je portable jumpstarters, zoals de Tacklife KP200, ook gebruiken als powerbank. Zo kan je met deze jumpstarter ook jouw smartphone of laptop opladen. Deze Tacklife KP200 is daarom ook een erg handige jumpstarter wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Ook is de Tacklife KP200 voorzien van een ingebouwd LED-licht zodat je de Tacklife KP200 ook kan gebruiken als zaklamp.

Wat is het verschil tussen een startkabel en jumpstarter?

Het grootste verschil tussen deze twee startmogelijkheden is wat je nodig hebt om de accu te starten. Startkabels zijn, zoals de naam al zegt, alleen kabels. Hierdoor heb je een andere auto nodig om jouw accu op te starten. Bij een jumpstarter hoeft dit niet, de jumpstarter beschikt namelijk over een ingebouwde accu die de lege accu kan opstarten. De startbooster is hierdoor de beste optie aangezien jij niet afhankelijk bent van anderen om jouw accu weer aan de praat te krijgen. Wil jij weten hoe je startkabels en een jumpstarter gebruikt? Ga dan naar deze adviespagina.

Meer te weten komen over jumpstarters?

Top 5 beste prijs-/kwaliteit jumpstarters

Het is belangrijk dat je de juiste jumpstarter of startbooster aanschaft. Echter kan het lastig zijn om de juiste jumpstarter te kiezen. Er zijn namelijk erg veel verschillende starthulpen met ieder zijn voor- en nadelen. Om jou te helpen met het kiezen van de beste jumpstarter hebben wij ons gehele assortiment met elkaar vergeleken. Zo hebben we voornamelijk gekeken naar de prijs-/kwaliteit verhouding. Hierbij is de Tacklife KP200 de beste 12V jumpstarter en de Powerstart 1224 de beste 24V jumpstarter.

Welke jumpstarter voor auto, vrachtwagen, motor en boot?

Het type voertuig dat je hebt bepaald voor een groot gedeelte welke jumpstarter je nodig hebt. Hierbij geldt, hoe hoger het PK, hoe groter het vermogen van de jumpstarter. Een persoonswagen of motor heeft genoeg aan een kleine portable jumpstarter of jumpstarter. Denk hierbij aan de Tacklife T6. Een vrachtwagen heeft door de zwaardere accu ook een grotere en zwaardere jumpstarter nodig zoals bijvoorbeeld de Powerstart 1224.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een jumpstarter?

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een jumpstarter of startbooster. Hierbij moet je vooral letten op de toepassing. Het voltage van de jumpstarter moet allereerst hetzelfde zijn als het voltage van de accu in jouw voertuig. Ook moet je voor de aanschaf weten wat voor soort accu je hebt. Is dit een lood, AGM, gel of lithium accu? Tot slot moet je ervoor zorgen dat de jumpstarter over genoeg startvermogen beschikt om jouw voertuig op te starten.